Страница 1 от 1

Raggamuffin - APA

МнениеПубликувано на: 08 Май 2018, 20:56
от zion
Raggamuffin American Pale Ale -
3-то място на Трети Румънски Конкурс за Домашна Бира-2018

Начална плътност (OG): (°P): 13
Крайна плътност (FG): (°P): 3
Алкохол (ABV): 5.4 %
Цвят (SRM): 6.3
Горчивина (IBU): 42,2

Малц:
43,4% -Pale ale malt - 2,3кг
18,9% -Wheat Malt(Пшеничен) - 1,0кг
18,9% -Carapils - 1,0кг
9,4% -Carared- 0,5кг
9,4% -Pilsner - 0,5кг

Хмел:
6гр - Summit @ 60мин
15гр - Cascade @ 15мин
15гр - Centennial @ 15мин
15гр - Mandarina Bavaria @ 15мин
25гр - Cascade @ 5мин
25гр - Centennial @ 5мин
25гр - Mandarina Bavaria @ 5мин
30гр - Cascade @ 0мин Whirlpool
30гр - Centennial @ 0мин Whirlpool
30гр - Mandarina Bavaria @ 0мин Whirlpool



Еднотемпературно озахаряване на 66°C за 60мин
Mash out - 76C
Варене: 75 минути
Количество във ферментатора:21 л.

Дрожди:
US 05 - 11гр

Ферментация 19°C / 9 дни