Hopeless 2017
Публикувано на: 08 Май 2018, 10:21
Здраво
Д-р Славов ме инспирира да направим този раздел във форума, за да могат хората да споделят ли споделят
и аз давам своята лепта към знанието
Hopeless 2017 - Сребърен медал категория IPA - 2017 - V-международен конкурс - София
OG: 16.6*P
FG: 3.0*p
ABV: 7.5*
IBU: 77
SRM: 35
Style: Imperial IPA
Boil Time: 90 min
Batch Size: 75 liters (fermentor volume)
Boil Size: 86 liters
Boil Gravity: 14.6 °P (recipe based estimate)
Fermentables
Amount Fermentable PPG °L Bill %
18 kg German - Pale Ale 39 2.3 90%
2 kg German - Carafa II 32 425 10%
20 kg Total
Hops
Amount Variety Type AA Use Time IBU
66 g Cascade Pellet 7 Boil 80 min 15.15
56 g Chinook Pellet 13 Boil 80 min 23.87
66 g Crystal Pellet 4.3 Boil 30 min 6.78
66 g Chinook Pellet 13 Boil 25 min 18.54
66 g Cascade Pellet 7 Boil 5 min 2.86
100 g Chinook Pellet 13 Boil 5 min 8.05
66 g Crystal Pellet 4.3 Boil 2 min 0.75
66 g Amarillo Pellet 8.6 Boil 1 min 0.76
Mash Guidelines
Amount Description Type Temp Time
Rest -- 66 C 75 min
Starting Mash Thickness: 3 L/kg
Yeast
Fermentis / Safale - American Ale Yeast US-05
Attenuation (avg):
81%
Fermentation Temp:
18 °C
Pitch Rate:
1.0 (M cells / ml / ° P)
Бутилкова газировка с 5гр/л DME
Д-р Славов ме инспирира да направим този раздел във форума, за да могат хората да споделят ли споделят
и аз давам своята лепта към знанието
Hopeless 2017 - Сребърен медал категория IPA - 2017 - V-международен конкурс - София
OG: 16.6*P
FG: 3.0*p
ABV: 7.5*
IBU: 77
SRM: 35
Style: Imperial IPA
Boil Time: 90 min
Batch Size: 75 liters (fermentor volume)
Boil Size: 86 liters
Boil Gravity: 14.6 °P (recipe based estimate)
Fermentables
Amount Fermentable PPG °L Bill %
18 kg German - Pale Ale 39 2.3 90%
2 kg German - Carafa II 32 425 10%
20 kg Total
Hops
Amount Variety Type AA Use Time IBU
66 g Cascade Pellet 7 Boil 80 min 15.15
56 g Chinook Pellet 13 Boil 80 min 23.87
66 g Crystal Pellet 4.3 Boil 30 min 6.78
66 g Chinook Pellet 13 Boil 25 min 18.54
66 g Cascade Pellet 7 Boil 5 min 2.86
100 g Chinook Pellet 13 Boil 5 min 8.05
66 g Crystal Pellet 4.3 Boil 2 min 0.75
66 g Amarillo Pellet 8.6 Boil 1 min 0.76
Mash Guidelines
Amount Description Type Temp Time
Rest -- 66 C 75 min
Starting Mash Thickness: 3 L/kg
Yeast
Fermentis / Safale - American Ale Yeast US-05
Attenuation (avg):
81%
Fermentation Temp:
18 °C
Pitch Rate:
1.0 (M cells / ml / ° P)
Бутилкова газировка с 5гр/л DME