Виенски лагер (Le nozze di Figaro)
Публикувано на: 01 Май 2018, 10:28
Обикновено след конкурса шампионските рецепти се публикуват, но тази година голямо затишие. Затова ще поставя началото с едно трето място.
Le nozze di Figaro, виенски лагер. Трето място в категория лагерни бири на 6-ти международен конкурс за домашно пиво-България 2018г.
3.00 kg Pilsner Malt (2.0 SRM) 68.2 %
0.80 kg Munich 1 Thracian Dark (9.0 SRM) 18.1 %
0.30 kg Special W (152.3 SRM) 6.8 %
0.30 kg Carapils (2.3 SRM) 6.8 %
25.00 g Goldings, East Kent [4.80 %] - Boil 60.0 min
35.00 g Saaz [3.30 %] - Boil 20.0 min
1.00 g Irish Moss (Boil 10.0 mins)
35.00 g Saaz [3.30 %] - Boil 5.0 min
2.0 pkg SafLager West European Lager (DCL/Fermentis #S-23)
Bitterness: 26.4 IBUs
Est Color: 12.7 SRM
Original Gravity: 12.800 Plato
Final Gravity: 2.6 Plato
Озахаряване на 66,5°С; варене 90 мин,
Ферментация:
Кегиране, плавно сваляне до 4°С и лагеруване за 3 седмици.
Кличествата са за 20 литрова варка.
Le nozze di Figaro, виенски лагер. Трето място в категория лагерни бири на 6-ти международен конкурс за домашно пиво-България 2018г.
3.00 kg Pilsner Malt (2.0 SRM) 68.2 %
0.80 kg Munich 1 Thracian Dark (9.0 SRM) 18.1 %
0.30 kg Special W (152.3 SRM) 6.8 %
0.30 kg Carapils (2.3 SRM) 6.8 %
25.00 g Goldings, East Kent [4.80 %] - Boil 60.0 min
35.00 g Saaz [3.30 %] - Boil 20.0 min
1.00 g Irish Moss (Boil 10.0 mins)
35.00 g Saaz [3.30 %] - Boil 5.0 min
2.0 pkg SafLager West European Lager (DCL/Fermentis #S-23)
Bitterness: 26.4 IBUs
Est Color: 12.7 SRM
Original Gravity: 12.800 Plato
Final Gravity: 2.6 Plato
Озахаряване на 66,5°С; варене 90 мин,
Ферментация:
Кегиране, плавно сваляне до 4°С и лагеруване за 3 седмици.
Кличествата са за 20 литрова варка.