RAUCH ROGGENLAGER или ръжен Раух. 1-во място на конкурса в Букороещ на 06.05.2019г.
Малц:
1. Раух Вайерман - 4 кг 75%
2. Ръжен Вайерман - 1кг. 18,9%
3. Карапилс Вайерман - 0,3кг. 5.7%
бих добавил 300гр меланоиден
Хмел: Халертау трад. 50гр. 50 мин.
Дрожди: Saflager W-34/70
Майшуване:
Вода изворна 1Х3
62 С - 60мин.
72 С - 10мин.
78 С - 0мин.
Ферментация: 10 дни на 12С, 20 дни до 5С
Варене: 60 мин.
12Р 4.80%ABV IBU 25
**Пивото стана твърде светло за стила поради малцовия състав. Въпреки, че видях това в калкулатора го оставих така. Затова и получи 37 точки в Загреб. Дригят път бих добавил 300гр меланоиден или 100гр. Карафа 1