Това е рецептата за бирата заела 3-то място на първия (и засега единствен) шопски конкурс и 2-ро място на Златен Ромбус 2017г.
Малц:
-3 кг. Гръцки Пилзнер малц;
-3 кг. Гръцки Пшеничен малц;
- 0,2 кг. - Меланоиден малц;
Озахаряване: 1/3 на 66-67 гр. за 45 минути, вдигане на 72 гр. за 10-15 минути, промиване с малко по-топла вода на 82-85 гр. до събиране на около 35 литра мъст. Преди варене около 10,5 - 11 Плато!
Охмеляване:
- 50 гр. хмел Тетнангер (2,6% АА) на 50-та минута преди края на варенето;
- 1 чаена лъжичка Ирландски мъх на 15-та минута преди края на варенето;
-15 гр. хмел Халертау (5,4% АА) на 10-та минута преди края на варенето.
Охлаждане до 30 гр.
След края на варенето: 12,5-13 Плато!
Заквасено с Дрожди: Wyeast-3068 Weihenstephan weizen след стартер;
Газиране с отделена предварително пивна мъст (еквивалент на 7 гр. бяла захар)