Модератори: Martin, petiomalchev
Нека да кажем, че е универсална. С изключение на светлите лагерни бири които изискват много мека и почти без минерализация вода. Ниското Ph на тази вода ще ти помогне да имаш по-добро озахаряване.petiomalchev написа:Там водата е добра за тъмни бири или става и за светли?
Бирите в България би трябвало да са около категория 2A.International Pale Lager, но нямат нищо общо. Комерсиалната бира в България е една от най-лошите които може да се опитат. Като сравнението го правя със страни без кой знае какви традиции в производството на бира. Така, че бирата в магазина не може да ти бъде еталон за каквото и да е. В описанието на всяка категория по BJCP в края има поле "комерсиални примери" от тях може да се орентираш. За по-лесно прикачвам една екселска таблица. Може също така да отидеш при "Авери Биърс" имат крафт бири в доста голяма част от стиловете. Взимаш пробваш и ако ти хареса вариш.petiomalchev написа:бирите в пазарната мрежа /произведени в български пивоварни фабрики/
Ще изразя несъгласие. Котешката урина има повече цват и аромат от която и да е БГ бира. За вкус, не мога да коментирам.Martin написа:Ами общо взето големите марки - Загорка, Каменица, Леденика, Шуменско, Болярка варират от котешка пикня до камилска пикня. В този диапазон.
Назад към На Петьо Малчев рецептите
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта