Чешки пилснер с ейлови дрожди
Публикувано на: 16 Яну 2017, 17:28
Начална плътност (OG): 1.052 (°P): 13
Крайна плътност (FG): 1.014 (°P): 3.5
Алкохол (ABV): 5 %
Цвят (SRM): 3-4
Горчивина (IBU): 35-40
Малц:
100% - Pilsner malt - 4,5кг
Хмел:
40гр - Saaz (3.6% Alpha) @ 60мин
30гр - Saaz (3.6% Alpha) @ 30мин
30гр - Saaz (3.6% Alpha) @ 10мин
Вода:
50% дейонизирана вода на 50% чешмяна вода
Oзахаряване (Ph - 5.4) :
64°C за 30мин
68°C за 20мин
72°C за 10мин
78°C mash out
Дрожди:
Lallemand Nottingham Ale - 16гр
Ферментация 14°C - 16°C / 10 дни
Лагеруване 4°C - 30 дни
Крайна плътност (FG): 1.014 (°P): 3.5
Алкохол (ABV): 5 %
Цвят (SRM): 3-4
Горчивина (IBU): 35-40
Малц:
100% - Pilsner malt - 4,5кг
Хмел:
40гр - Saaz (3.6% Alpha) @ 60мин
30гр - Saaz (3.6% Alpha) @ 30мин
30гр - Saaz (3.6% Alpha) @ 10мин
Вода:
50% дейонизирана вода на 50% чешмяна вода
Oзахаряване (Ph - 5.4) :
64°C за 30мин
68°C за 20мин
72°C за 10мин
78°C mash out
Дрожди:
Lallemand Nottingham Ale - 16гр
Ферментация 14°C - 16°C / 10 дни
Лагеруване 4°C - 30 дни