Rauchbier
Публикувано на: 06 Фев 2017, 11:39
Rauchbier
Начална плътност (OG): 1.053 (°P): 13
Крайна плътност (FG): 1.011 (°P): 2.8
Алкохол (ABV): 5.50 %
Цвят (SRM): 12
Горчивина (IBU): 32
Малц:
70% - Smoked malt (Rauch) - 3.5кг
20% - Munich malt II - 1кг
10% - Caramunich II - 0.5кг
Хмел:
20гр - Magnum (12.2% Alpha) @ 60мин
Oзахаряване:
64°C за 45мин
72°C за 20мин
78°C mash out
Дрожди:
Saflager S-23 , стартер
Ферментация 14°C / 8 дни
Начална плътност (OG): 1.053 (°P): 13
Крайна плътност (FG): 1.011 (°P): 2.8
Алкохол (ABV): 5.50 %
Цвят (SRM): 12
Горчивина (IBU): 32
Малц:
70% - Smoked malt (Rauch) - 3.5кг
20% - Munich malt II - 1кг
10% - Caramunich II - 0.5кг
Хмел:
20гр - Magnum (12.2% Alpha) @ 60мин
Oзахаряване:
64°C за 45мин
72°C за 20мин
78°C mash out
Дрожди:
Saflager S-23 , стартер
Ферментация 14°C / 8 дни