Страница 1 от 1

Rauchbier

МнениеПубликувано на: 06 Фев 2017, 11:39
от Martin
Rauchbier

Начална плътност (OG): 1.053 (°P): 13
Крайна плътност (FG): 1.011 (°P): 2.8
Алкохол (ABV): 5.50 %
Цвят (SRM): 12
Горчивина (IBU): 32

Малц:
70% - Smoked malt (Rauch) - 3.5кг
20% - Munich malt II - 1кг
10% - Caramunich II - 0.5кг

Хмел:
20гр - Magnum (12.2% Alpha) @ 60мин

Oзахаряване:
64°C за 45мин
72°C за 20мин
78°C mash out


Дрожди:
Saflager S-23 , стартер

Ферментация 14°C / 8 дни

Re: Rauchbier

МнениеПубликувано на: 16 Дек 2017, 19:18
от bobo727
за тази рецепта колко вода ,1кг малц=4л.озахарчряване=3л.промиване

Re: Rauchbier

МнениеПубликувано на: 18 Дек 2017, 09:59
от Dave Lombardo
Обратно, 1:3 за озахаряване и 1:4 за промивка

Re: Rauchbier

МнениеПубликувано на: 18 Дек 2017, 18:19
от bobo727
благодаря.