Rauchbier

Модератор: Martin

Rauchbier

Мнениеот Martin » 06 Фев 2017, 11:39

Rauchbier

Начална плътност (OG): 1.053 (°P): 13
Крайна плътност (FG): 1.011 (°P): 2.8
Алкохол (ABV): 5.50 %
Цвят (SRM): 12
Горчивина (IBU): 32

Малц:
70% - Smoked malt (Rauch) - 3.5кг
20% - Munich malt II - 1кг
10% - Caramunich II - 0.5кг

Хмел:
20гр - Magnum (12.2% Alpha) @ 60мин

Oзахаряване:
64°C за 45мин
72°C за 20мин
78°C mash out


Дрожди:
Saflager S-23 , стартер

Ферментация 14°C / 8 дни
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Rauchbier

Мнениеот bobo727 » 16 Дек 2017, 19:18

за тази рецепта колко вода ,1кг малц=4л.озахарчряване=3л.промиване
Аватар
bobo727
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 16
Регистриран на: 04 Мар 2017, 19:22

Re: Rauchbier

Мнениеот Dave Lombardo » 18 Дек 2017, 09:59

Обратно, 1:3 за озахаряване и 1:4 за промивка
DRUNK BEFORE DISHONORED!
Аватар
Dave Lombardo
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 183
Регистриран на: 19 Фев 2016, 14:16
Местоположение: Варна

Re: Rauchbier

Мнениеот bobo727 » 18 Дек 2017, 18:19

благодаря.
Аватар
bobo727
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 16
Регистриран на: 04 Мар 2017, 19:22


Назад към Лагери (долна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

cron