
Общо 16 кг. Белгийски Шато малц:
- 15 кг. Шато пилзнер; (93.7%)
- 1 кг. Шато Мюних.(6.3%)
Озахаряване стандартно 1/3, като преди това корекция на водата с добавяне на 10гр. Калциев Хлорид, 25 гр. Гипс и 20 гр. Млечна киселина.
- 60 минути на 65 гр.
- 15 минути на 72 гр.
- машаут на 78 гр.
Промиване до събиране на около 85-90 литра (по спомени) на около 12.5 Плато.
Варене бурно 60 минути охмеляване по следния начин:
- 100 гр. Summit на 60 мин. 14%АА;
- 50 гр. Mosaic на 10 мин. 11%АА;
- 50 гр. Equanot на 10 мин. 14%АА
След варене около 75 литра на 14.5 Плато и ИБУ 60-65 (по калкулатор)
Охладено и заквасено със стартер на STRAIN: 2002-PC GAMBRINUS STYLE LAGER
Ферменация на температура около 12 гр. за няколко седмици, диацетилна пауза, след това смъкване на температурата до 5 гр. и така също стоя известно време, че Стоян нещо го беше тръшнал вирус. Когато дойде време да я бутилираме, решихме всичко да замине в кегове. Преди кегирането измерихме около 2.5-2.6 Плато и алкохола се получи някъде 6.6 %. Когато опитахме бирата, толкова ни хареса, че решихме да я разделим на две части - едната да оставим така както си беше, а другата да охмелим сухо (какъвто беше и първоначалния замисъл). В последствие разбрах, че Стоян не я е сухо охмелил, а си я жули чиста

