Пъпешов ейл
Публикувано на: 09 Дек 2018, 12:53
На Есенния празник бирата се хареса, та реших да я споделя и тук.
Това е "базова" резепта намерена нейде от нета, затова ще се радвам на всякакви предложения за подобрение
Начална плътност (OG): 1.050 (°P): 12,5
Крайна плътност (FG): 1.011 (°P): 2,7
Алкохол (ABV): 5,1 %
Цвят (SRM): 13
Горчивина (IBU): 20
Малц:
88% - Пилзнер - 5,30кг
12% - Карапилс - 0,7кг
Хмел:
11гр - Magnum 14% AА @ 60мин
20гр - Huell Mellon 8% AА @ 15мин
30гр - Huell Mellon 8% AА @ 5мин
бета амилаза на 63°C - 50мин
алфа амилаза на 73°C - 15мин
Дрожди:
Nottingham ale - 11гр
Ферментация 20°C - 12 дни
1,20кг пъпеш ситно нарязан и добавен след третия ден директно във ферментатора
Вторична 18°C - 21 дни
Това е "базова" резепта намерена нейде от нета, затова ще се радвам на всякакви предложения за подобрение
Начална плътност (OG): 1.050 (°P): 12,5
Крайна плътност (FG): 1.011 (°P): 2,7
Алкохол (ABV): 5,1 %
Цвят (SRM): 13
Горчивина (IBU): 20
Малц:
88% - Пилзнер - 5,30кг
12% - Карапилс - 0,7кг
Хмел:
11гр - Magnum 14% AА @ 60мин
20гр - Huell Mellon 8% AА @ 15мин
30гр - Huell Mellon 8% AА @ 5мин
бета амилаза на 63°C - 50мин
алфа амилаза на 73°C - 15мин
Дрожди:
Nottingham ale - 11гр
Ферментация 20°C - 12 дни
1,20кг пъпеш ситно нарязан и добавен след третия ден директно във ферментатора
Вторична 18°C - 21 дни