Страница 1 от 1

Sweet Stout

МнениеПубликувано на: 02 Май 2018, 20:18
от KpaTyH
3.1 kg Pale Ale
0.5 kg Oats, flaked
0.4 kg Roasted Barley
0.3 kg Carafa II
0.3 kg Caramunich
0.3 kg Munich

Озахаряване - 1 час 66 градуса, 15 мин. 72 градуса - вода 1/3
Промиване 78 градуса - вода 1/4

18 g Simcoe 13 % - 60 min boil
0.5 kg Milk sugar (Lactose) - 5 min boil

Мая - US05

fbaDSC_5565.jpg

Re: Sweet Stout

МнениеПубликувано на: 02 Май 2018, 23:01
от petiomalchev
Перфектна снимка, за презентация. Даже усетих вкусът на бирата, нещо като течна и газирана Нутела :D

Re: Sweet Stout

МнениеПубликувано на: 04 Май 2018, 14:26
от Yaskata
от къде взе лактозата??

Re: Sweet Stout

МнениеПубликувано на: 04 Май 2018, 16:37
от victoryvt
Има я в магазина :)
http://beer-bg.com/index.php?main_page=index&cPath=1_27
(И аз да си направя малко реклама, че напоследък много се увеличиха магазините за бирени материали :) )

Re: Sweet Stout

МнениеПубликувано на: 08 Май 2018, 08:33
от MadButcher
Опитах на съ-бирката в събота: много добре балансиран сладък вкус, съчетан с кафе и шоколад. От там насетне който, както си я направи! Аз лично ще пробвам рецептата без импровизации, така, както е дадена горе.

Re: Sweet Stout

МнениеПубликувано на: 15 Ное 2018, 14:52
от koftyto
Здравейте, за лактозата предполагам е объркано като пише 0,5 кг. Колко реално е количеството?
И предполагам овесените ядки са от супермаркета?

Re: Sweet Stout

МнениеПубликувано на: 15 Ное 2018, 16:59
от KpaTyH
Лактозата си е баш половин кило, овесените ядки са от ЛИДЛ.

Re: Sweet Stout

МнениеПубликувано на: 15 Ное 2018, 17:33
от koftyto
Оу... моя грешка. Заради линкът по-горе помислих, че става дума за млечната киселина, която се продава по 50 гр. и се зачудих ... :D
Мерси :D