New England IPA
Публикувано на: 14 Мар 2017, 12:05
Начална плътност (OG): 1.059 (°P): 14.5
Крайна плътност (FG): 1.015 (°P): 3.5
Алкохол (ABV): 5.70 %
Цвят (SRM): 7
Горчивина (IBU): 50
Малц:
70% - Pale ale malt - 3,5кг
10% - Carapils - 0,5кг
10% - Caraamber - 0,5кг
6% - Wheat malt - 0,3кг
4% - Flaked oats - 0,2кг
Хмел:
20гр - Summit (17.5% Alpha) @ 60мин
10гр - Centennial (9.4% Alpha) @ 10мин
10гр - Crystal (3.7% Alpha) @ 10мин
10гр - Mosaic (11.7% Alpha) @ 10мин
Сухо охмеляване
По 15г от всеки (общо 45гр) - Centennial, Crystal и Mosaic, по време на ферментацията слагат се на 2-3тия ден след заквасване, махат се преди кегиране
По 15г от всеки (общо 45гр) - Centennial, Crystal и Mosaic, в кега
Ако ще се бутилира, а няма да влиза в кег, втората порция хмел във вторичен ферментатор за 4 до 7 дни
Еднотемпературно озахаряване на 64°C за 60мин
Дрожди:
Wyeast 1272 american ale II - стартер / или Safale US-05 - 11гр /
Ферментация 20°C / 7 дни
Крайна плътност (FG): 1.015 (°P): 3.5
Алкохол (ABV): 5.70 %
Цвят (SRM): 7
Горчивина (IBU): 50
Малц:
70% - Pale ale malt - 3,5кг
10% - Carapils - 0,5кг
10% - Caraamber - 0,5кг
6% - Wheat malt - 0,3кг
4% - Flaked oats - 0,2кг
Хмел:
20гр - Summit (17.5% Alpha) @ 60мин
10гр - Centennial (9.4% Alpha) @ 10мин
10гр - Crystal (3.7% Alpha) @ 10мин
10гр - Mosaic (11.7% Alpha) @ 10мин
Сухо охмеляване
По 15г от всеки (общо 45гр) - Centennial, Crystal и Mosaic, по време на ферментацията слагат се на 2-3тия ден след заквасване, махат се преди кегиране
По 15г от всеки (общо 45гр) - Centennial, Crystal и Mosaic, в кега
Ако ще се бутилира, а няма да влиза в кег, втората порция хмел във вторичен ферментатор за 4 до 7 дни
Еднотемпературно озахаряване на 64°C за 60мин
Дрожди:
Wyeast 1272 american ale II - стартер / или Safale US-05 - 11гр /
Ферментация 20°C / 7 дни