Страница 1 от 3
Star Anise Stout

Публикувано на:
21 Ное 2016, 13:12
от Martin
Начална плътност (OG): 1.06 (°P): 15
Крайна плътност (FG): 1.016 (°P): 4
Алкохол (ABV): 5.80 %
Цвят (SRM): 40+
Горчивина (IBU): 62
Малц:
70% -Pale ale malt - 3,5кг
10% -Carapils - 0,5кг
8% -Caraaroma - 0,4кг
8% -Carafa II - 0,4кг
4% -Печен ечемик - 0,2кг
Хмел:
30гр - Magnum (13.8% Alpha) @ 60мин
20гр - Aurora (9.2% Alpha) @ 10мин
2бр (две звездички, натрошени) - Звездовиден анасон @ 10мин
Еднотемпературно озахаряване на 68°C за 60мин
Дрожди:
Nottingham ale - 11гр
Ферментация 20°C / 10 дни
Вторична 17°C / 7 дни
Re: Star Anise Stout

Публикувано на:
10 Дек 2016, 21:28
от Martin
1во място на Rhombus Black конкурса.
Re: Star Anise Stout

Публикувано на:
11 Дек 2016, 09:30
от Yaskata
Бравооо!!
Ей това се казва приверена рецепта

Re: Star Anise Stout

Публикувано на:
11 Дек 2016, 12:32
от dr_slavov
Re: Star Anise Stout

Публикувано на:
19 Яну 2017, 16:56
от Delikatesi.es
Нямаше начин да не направя бира по тази рецепта, и я направих тази неделя. Всичко мина перфектно. Само искам да уточня нещо във връзка с ферментацията, за да съм сигурен, че всичко е ок. Какво точно е вторична ферментация? Предполагам е откаляване и наливане в друг ферментатор(или в същия, но измит). Ако е така, ще има ли достатъчно дрожди за да продължи ферментацията или се добавят?
Благодаря.
Re: Star Anise Stout

Публикувано на:
19 Яну 2017, 17:32
от Martin
Не е задължителна. Аз просто откалявам и прехвърлям в друг ферментатор, за да не лежи върху дрождите.
Re: Star Anise Stout

Публикувано на:
19 Яну 2017, 17:53
от ultrashock
За сега съм планирал един Red Irish Ale, но след нея - тази е наред!
Re: Star Anise Stout

Публикувано на:
23 Яну 2017, 16:06
от petiomalchev
Тъй като не открих звезден анасон, може ли да го заместя с 2 капки анасоново масло?
Re: Star Anise Stout

Публикувано на:
23 Яну 2017, 16:12
от Martin
Не мисля че ще стане, особено масло, ще останеш без пяна. Звездовидния анасон има сладникав аромат на женско биле, а маслото е от семена на резене и копър, доста остро и мастичено. Просто не слагай, остави го на стаут само.
Ако беше казал щях да ти пратя по Еконт 10ина звездички.
Re: Star Anise Stout

Публикувано на:
23 Яну 2017, 16:18
от kobyraaa
В кауфланд има неструва кой знае колко около лев май