Страница 1 от 2

American Stout

МнениеПубликувано на: 06 Юни 2016, 19:01
от KpaTyH
2.8 kg Pale Ale
0.1 kg Caraaroma
0.1 kg Carabelge
0.1 kg Carafa I
0.1 kg Carafa III

Вода 1/3 озахаряване и 1/4 промиване

65-67 градуса - 60 мин
76 градуса - 15 мин

Варене 70 мин
50 мин - Simcoe 15g
20 мин - Simcoe 10g
5 мин - Simcoe 10g

Начален екстракт 14

Мая US-05 - 5g

Ферментация в 1 съд 8 - 9 дена

Краен екстракт ~ 1.7

Бутилиране - бяла захар 7г/1л

Изображение

Re: American Stout

МнениеПубликувано на: 06 Юни 2016, 21:49
от mayosha
Простете, че спамя темата, но няма как да не отбележа – снимката е повече впечатляваща… адмирации за автора! Трябва да си отворим една тема само за снимки на бири, така че който не си е сварил американски стаут например, поне да изплакне очите :)

Re: American Stout

МнениеПубликувано на: 07 Юни 2016, 12:08
от mirix
Пешо чак ми се прииска да го опитам :)

Re: American Stout

МнениеПубликувано на: 31 Окт 2016, 23:59
от darilinko
Реших да пробвам рецептата, но не разполагам с хмел Simcoe. Имам налични цитра, перла, магнум, халертау. Много ще съм благодарен ако някой ме насочи кой от изброените ще е най-подходящ.

Re: American Stout

МнениеПубликувано на: 01 Ное 2016, 07:51
от 5th-hokage
От изброените само Цитрата е американче (мисля) , но не съм убеден че е добър избор за Стаут.

Re: American Stout

МнениеПубликувано на: 01 Ное 2016, 15:01
от Martin
Изобщо даже не ми се връзва на стаут тази Цитра. Ползвай Магнум за горчивина и Перла или Халертау за аромат.

Re: American Stout

МнениеПубликувано на: 01 Ное 2016, 18:12
от darilinko
Така ще процедирам. Мислех да пропусна ароматичната порция, но все пак ще сложа малко халертау.

Re: American Stout

МнениеПубликувано на: 01 Ное 2016, 21:58
от KpaTyH
Рецептата е за американски стаут

20B. American Stout
Overall Impression: A fairly strong, highly roasted, bitter,
hoppy dark stout. Has the body and dark flavors typical of
stouts with a more aggressive American hop character and
bitterness.

Не може ли да се ползва Цитрата ако иска такъв?

Re: American Stout

МнениеПубликувано на: 01 Ное 2016, 23:04
от nikolay.illov
Аз бих експериментирал с цитра. За това сме домашни пивовари. Правим квото ни е кеф и квото ни се пие.
Слагай цитра в последните 5 минути и после да споделиш.

Re: American Stout

МнениеПубликувано на: 01 Ное 2016, 23:51
от darilinko
Ако бях видял отговорите ви малко по-рано щях да сложа цитра. Но сложих халертау, харесва ми предполагам и резулта ще ми хареса.