Този уикенд забърках ето това:
Пилс малц - 2,5кг
Аби малц - 2,5кг
Special W - 100гр
Бяла захар - 1кг
Озахаряване на 67гр за 60 мин
Хмел:
Saaz 45гр / 60мин
Mandarina Bavaria 10гр / 10мин
Дрожди - Safbrew Abbaye 11гр
21л мъст след охлаждане
OG - 1.072 / 17.5°P
IBUs ~ 20
Снощи премерих, след като видях че е доста позамряла активността, беше 1.016. Тази вечер ще откаля и съм приготвил 175гр сушени смокини и 225гр сушени фурми, накълцани и после поляти с вряла вода, и когато истинаха ги мушнах във фризера. Тази вечер ще ги размразя и ги пускам във откалената бира.
Аромата на плодовете е невероятен и супер се връзва с аромата на бирата, която дегустирах вчера след като я премерих. Дано да стане, че я глася за Загреб в категория плодови бири.