Rye IPA
Публикувано на: 10 Дек 2015, 20:28
Ето това забърках в събота:
Пейл ейл - 3кг
Ръжен - 1кг
Карапилс - 600гр
Караамбър - 300гр
Караарома - 100гр
Озахаряване 60мин на 65градуса
Добавки на водата общо 4гр лимонена киселина и 3гр гипс.
Хмел:
Styrian Dana - 25гр - 60мин
Challanger - 15гр - 30мин
Styrian Golding - 10гр - 10мин
Захарност при заквасване с US-05 стартер - 1.056 / 14Р
Количество 20л
Сега тука малко уточнения. Първо ферментатора ми е малък, така че полученото количество (20л) беше много, защото имах забъркан 2л стартер от предния ден от дъното на предната IPA. Така че извадих 2л и ги замразих, ще ги ползвам при бутилиране.
Хмела също не изчислих за трите планирани варки - 2х IPA и един Стаут и се оказах с 15ина грама Styrian Golding за сухо охмеляване. Колегата SDS ще ми услужи със 10гр Citra, само че за мисля да разделя бирата на 2х 10л и на едната да сложа голдинга а на другата цитрата.
В момента премерих на 5ият ден плътността е 1.014, така че утре ще местя на студено и ще слагам хмела.
Проблема ми е после за бутилирането дали няма да дойде много тея 2л замразена мъст на 15Р?
Пейл ейл - 3кг
Ръжен - 1кг
Карапилс - 600гр
Караамбър - 300гр
Караарома - 100гр
Озахаряване 60мин на 65градуса
Добавки на водата общо 4гр лимонена киселина и 3гр гипс.
Хмел:
Styrian Dana - 25гр - 60мин
Challanger - 15гр - 30мин
Styrian Golding - 10гр - 10мин
Захарност при заквасване с US-05 стартер - 1.056 / 14Р
Количество 20л
Сега тука малко уточнения. Първо ферментатора ми е малък, така че полученото количество (20л) беше много, защото имах забъркан 2л стартер от предния ден от дъното на предната IPA. Така че извадих 2л и ги замразих, ще ги ползвам при бутилиране.
Хмела също не изчислих за трите планирани варки - 2х IPA и един Стаут и се оказах с 15ина грама Styrian Golding за сухо охмеляване. Колегата SDS ще ми услужи със 10гр Citra, само че за мисля да разделя бирата на 2х 10л и на едната да сложа голдинга а на другата цитрата.
В момента премерих на 5ият ден плътността е 1.014, така че утре ще местя на студено и ще слагам хмела.
Проблема ми е после за бутилирането дали няма да дойде много тея 2л замразена мъст на 15Р?