Страница 1 от 1

American IPA с круши и WB-06

МнениеПубликувано на: 21 Авг 2015, 20:10
от nikolay.illov
"cervesa" би казал че, това е "nonsense" :D , но все пак споделям рецептата, защото на мен лично много ми допадна.

За 20 литра:

4,5 кг. Пейл Ейл
0,5 кг Караамбър
0,5 кг Карапилс

Хмел: БГ каскейд - 50гр - 20 мин;
50гр - 10 мин;
50гр - 5 мин:
Цитра - Whirpool 50гр 15 мин.

350гр круши в казана по време на варенето (дребни, ароматни, селски круши)

Еднотемпературно озахаряване 45 минути на 67°С

Търсех цитрусови аромати от хмела, аромат и вкус на круши и ароматите на вайцен.
Получи ми се :D

Поздрави и наздраве.

Re: American IPA с круши и WB-06

МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2015, 19:10
от nnakov
Браво Ники! Поздравления!
Докато четох описанието и ми се допи биричка :mrgreen:

Re: American IPA с круши и WB-06

МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2015, 20:23
от 5th-hokage
А аз да кажа че не беше никак лоша - може пак да я повтори тази варка :)

Re: American IPA с круши и WB-06

МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2015, 20:56
от cervesa
:D не бих казАл,че е "nonsense" :D
Това е чудесен експеримент :clap: и бих бил щастлив ако запазиш една бутилчица за 3-ти октомври ;)
Категория-плодова бира с български круши,американски хмел и немски дрожди! :D Вода-костинбродска(т.е.:Кока-кола) :D :D :D
Наздраве!и както казват на запад от Трън: Хев фън! :D :D :D