Irish Red Ale
Публикувано на: 12 Дек 2013, 19:40
Бях обещал рецепта за ирландски червен ейл, та ето я и нея. Както повечето ирлански рецепти и тази е сравнително опростена.
Това са продуктите за 20л варка.
1. Пей Ейл малц - 4,20кг
2. Карамелен малц 120EBC - 300г
3. Ечемичен флейкс - 150г
4. Печен ечемик - 50г
Може би е с една идея по-малко печен ечемик трябва да има, че поне при мен така илиза малко по-тъмна от желаното.
Целта беше начална плътност от порядъка на 1,051 и алкохол след края на ферментацията окло 5%.
Охмелявал съм с ЕК Голддинг 6% АА 30г за 60 мин. Това би трябвало да е довело до IBU около 22. Други добавки на хмел не съм правил за да остане само ароматът на малца и да отсъства този на хмел.
Майшуването протече между 67 и 68 градуса сингъл инфюжън. Ползвал съм дрожди ирландски ейл ферментирали на сравнително хладно около 16 градуса.
Това са продуктите за 20л варка.
1. Пей Ейл малц - 4,20кг
2. Карамелен малц 120EBC - 300г
3. Ечемичен флейкс - 150г
4. Печен ечемик - 50г
Може би е с една идея по-малко печен ечемик трябва да има, че поне при мен така илиза малко по-тъмна от желаното.
Целта беше начална плътност от порядъка на 1,051 и алкохол след края на ферментацията окло 5%.
Охмелявал съм с ЕК Голддинг 6% АА 30г за 60 мин. Това би трябвало да е довело до IBU около 22. Други добавки на хмел не съм правил за да остане само ароматът на малца и да отсъства този на хмел.
Майшуването протече между 67 и 68 градуса сингъл инфюжън. Ползвал съм дрожди ирландски ейл ферментирали на сравнително хладно около 16 градуса.