Имаше преди една година по това време.
Но свърши.
Засега не мога да го доставя тъй като се изисква прекалено голямо количество - 25кг. , което е за около 30 тона зърно.
Освен това имайте пред вид че Старгена е предвиден за биоетанол, макар че в Полша го ползват за водка.
Заместете го с термостабилна алфа-амилаза и глюкоамилаза + дрожди Фермиол. Има ги в магазина.
Разбира се, ще трябва да разварявате или поне да кипнете водата.
При внасянето на глюкоамилазата на 60градуса се изисква и подкиселяване до пеха 4.5
вижте в темата за зърнения алкохол или тази до нея - за промишлените ензими.
http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=5&t=2469&sid=b2a88f585974fe92c7f8b9e63c66164bТехнологията показана на графиките е практически отработена и дава добри резултати в домашни условия.
За уиски (бърбън) препоръчвам замяната на глюкоамилазата с малц (за 5кг. царевица - поне 1 кг. малц), тъй като тогава се получава не глюкоза , а малтоза и после след ферментацията се запазва малцовият аромат.