Кой ще си познае бирата?
Публикувано на: 03 Май 2016, 20:11
Пристигна при мен по неведоми пътища, през 2-ра - 3-та ръка. Само знам, че пивоварят е от Сливен.
Бих я определил като "силно кафеен стаут". Дълбоко кафява на цвят, много мътна, почти без газировка, пяната е малко, но е трайна. По мое мнение около 6,5 % алкохол, само ечемичени малцове, възможно е да е добавян и печен ечемик. Никакви бисквитени или плодови нотки, никакви хмелове не се усещат, впрочем усещането за кафе е толкова силно, че заглушава всичко.
Аз я пих с козуначени кифлички рано преди обед и ми дойде добре
Бих я определил като "силно кафеен стаут". Дълбоко кафява на цвят, много мътна, почти без газировка, пяната е малко, но е трайна. По мое мнение около 6,5 % алкохол, само ечемичени малцове, възможно е да е добавян и печен ечемик. Никакви бисквитени или плодови нотки, никакви хмелове не се усещат, впрочем усещането за кафе е толкова силно, че заглушава всичко.
Аз я пих с козуначени кифлички рано преди обед и ми дойде добре