Страница 1 от 1

Кой ще си познае бирата?

МнениеПубликувано на: 03 Май 2016, 20:11
от svetlo
Пристигна при мен по неведоми пътища, през 2-ра - 3-та ръка. Само знам, че пивоварят е от Сливен.
Bira_Sliven.jpeg

Бих я определил като "силно кафеен стаут". Дълбоко кафява на цвят, много мътна, почти без газировка, пяната е малко, но е трайна. По мое мнение около 6,5 % алкохол, само ечемичени малцове, възможно е да е добавян и печен ечемик. Никакви бисквитени или плодови нотки, никакви хмелове не се усещат, впрочем усещането за кафе е толкова силно, че заглушава всичко.
Аз я пих с козуначени кифлички рано преди обед и ми дойде добре :)

Re: Кой ще си познае бирата?

МнениеПубликувано на: 04 Май 2016, 15:13
от Martin
А откъде ти попадна ? :shock:

Re: Кой ще си познае бирата?

МнениеПубликувано на: 05 Май 2016, 17:35
от svetlo
Ами пивоварят е приятел на един роднина на моята приятелка, който пък дал бирата на един друг роднина, който пък се сетил за мен и ми я даде:) Мога да се свържа и да попитам за името, ама ми беше интересно дали някой ще си я познае и така :)

Re: Кой ще си познае бирата?

МнениеПубликувано на: 11 Май 2016, 11:50
от st_jivko
Няма да съм аз.Толкова ми се свиди,че не давам на никого.
Бирата ми се пие само в мое присъствие.

Re: Кой ще си познае бирата?

МнениеПубликувано на: 11 Май 2016, 13:52
от SDS
Не е и моя. Много отдавна не съм правил стаут.
Предполагам, че е на Даката :D

Re: Кой ще си познае бирата?

МнениеПубликувано на: 16 Май 2016, 17:24
от DAHKO
Явно е моя.. като никой друг не си я познава :) не знам дали се вписва точно в някой стил, ама е такава каквато я описваш, да.. откъм съставки ечемичени малцове, малко овесени ядки и няма печен ечемик, добро небце имаш ;)

Re: Кой ще си познае бирата?

МнениеПубликувано на: 16 Май 2016, 18:49
от SDS
Идвай на 28-ми в Сливен да опиташ това онова от нашите бири :D
Този път няма кой знае какви бири от моя страна, но все пак... ще се "дегустира". :mrgreen:

Re: Кой ще си познае бирата?

МнениеПубликувано на: 17 Май 2016, 09:35
от Martin
Бе да ти кажа аз правих Oatmeal Stout, със какаови зърна и печен ечемик. За това питах от къде ти попадна.