Колеги, ентусиазмът е чудесен и може така да бъде първата среща - идната седмица на това място до Окръжна болница. Но още откакто на годишното събрание се реши за регионалните сбирки, имам идея къде да правим нашите събирания в София. Мислех да я предлагам след националния конкурс, но се радвам, че вече спонтанно и други домашни пивовари искат подобни срещи и ще се случат по-скоро. Та предложението ми ще бъде да си правим срещите в Горна баня в бъдещата дегустационна на Боби и Митко, ще говоря с тях от кога ще може дори неофициално да приемат. Убеден съм, че нямат нищо против, защото са закърмени с идеята за домашното пивоварство (и с бира, разбира се
) Но там можем преспокойно всеки да си носи домашна бира, без да се притеснява, че някой от персонала би му направил забележка или пък да е нещо ангажиран с поръчка на ядене и пиене (както би се случило в останалите заведения). Освен това в лицето на любезните домакини всеки ще има на разположение и един човек, който може да им опита, прецени и оцени бирата. А и защо не - да правим по време на тези срещи и съвместни варки!
Горна баня е еднакво далеч на всички
, но пък дотам ходи автобус 260, който е може би най-редовният в цяла София (без ирония), минава на 6-7 минути и те сваля после на Руски паметник/Петте кьошета.
Кажете си мнението дали сте съгласни с този вариант и евентуално постепенно да го задвижим. Ако има мнозинство за него, ще се уточним - една от съботите/неделите в месеца, за да е по-спокойно на работещите. Ако пък не сте съгласни, имам идея за заведение в идеалния център, близо до Метростанция Сердика, но... някак горе в Горна Баня повече ще мирише на домашно пивоварство