Извинявам се ако съм написал нещо, което е разбрано - не както трябва. Не искам да обиждам никого или да се правя на велик. Още веднъж се извинявам. Готов съм да ви кажа всичко което знам и съм научил на принципа: проба-грешка. Ще отговоря на всеки конкретен въпрос - стига да знам отговора. Ако не знам, мога само да предполагам.
Мисля, че никой не се интересува от история на медовината или подобни факти. Но, ако някой се интересува, съм готов да разкажа на кратко. Много по-лесно ще ми бъде да отговоря на зададени въпроси. ... Има няколко нива на медовини: сухи, полусладки, сладки и десерт. Правил съм от всичките. По състав има: Класически (само мед, вода и дрожди), с плодове (меломел). с билки (метеглин),Cyser (с ябълки), Pyment (с грозде), Braggot (с малц - или медена бира) , бучет (карамелизиран мед) и т.н. ... Държави с традиция в медовинарството са Полша, Чехия, Словакия, Словения, Франция. Но в съвременният свят - медовина се прави навсякъде. Най-голямото състезание за медовини е Mazer Cup в америка. Не официално се води световно. А в Полша е Mead Madness Cup (не официално се води - европейско). ... Още много неща мога да изпиша, но не знам на кой- какво ще му е интересно.