Здравейте .
Отново имам въпроси.
Както казах в неделя източих виното в дамаджани 3 бр. и една десет литровка пластмаса и посях с бактерии.
Захарността беше под нулата , колко, не се наемам да кажа.
Към момента виното е пивко , тръпчиво , с прекален силен мирис за мен. В първия момент леко бие на джибри, след две подушвания се усеща аромата на мерло. Това нормално ли е на този етап?
Днес измерих PH 3.5. Този показател да считам ли за нормален?
На места прочетох че преди първото откаляване /което мисля да направя след още десет дни/ се оставя чаша вино на стайна температура и се следи за промяна на цвета , моля за подробно обяснение за тази процедура.
Какво друго да следя?
В едната дамаджана добавих дъбов чипс средна доза , и ще го отстраня при откаляването , което е среден срок за престой.
Бъркам ли някъде?
Последен въпрос , какво мога да объркам подобаващо в бъдеще и да се оакам?