Страница 1 от 3
Узо
Публикувано на:
12 Май 2015, 19:53
от rajev
Ката почитател на узото, моля ако някой има идея как се прави да сподели.Изрових от избата една много стара бутилка дето дядоми е правил анасонлийка.Сипах си една и направо неможах да повярвар-УНИКАЛНО.Бог да го прости дядо ама рецептата неможа да ми предаде.Който може да помага.
Re: Узо
Публикувано на:
12 Май 2015, 20:57
от pepes75
Ех Узо, с нетърпение ще чакам някой да отговори ,аз също от дълго време искам да разбера технологията. За сега наздраве с биричка .
Re: Узо
Публикувано на:
12 Май 2015, 21:37
от cervesa
@rajev,подготви си сериозен подкуп,и ще те открехна за домашно УЗО
Re: Узо
Публикувано на:
12 Май 2015, 21:45
от rajev
Cervesa,само кажи.Всичко хубаво на този свят си има цена
Re: Узо
Публикувано на:
13 Май 2015, 08:58
от Foreigner
Включвам се в подкупа, няма да оставим колегата @rajev сам да се гърби.
Re: Узо
Публикувано на:
13 Май 2015, 19:52
от rajev
Бай Темелко ако кажеш прасе ще колим ,ако кажеш агне ще пълним,ако кажеш цигани ще бием само кажи как УЗО да направим
Re: Узо
Публикувано на:
14 Май 2015, 07:17
от cervesa
Първо да набием циганите
Степ бай степ:
За да направите добро узо ви е необходимо добре,ама много добре узряло бяло грозде,от сорт,който няма силен аромат.т.е. ако правите ракия от него,тя не трябва да е ароматна.Гроздето се смила и се оставя да ферментира,като се внимава да не се допусне оцетно кисела ферментация.Задължително,чепките се премахват..... утре повече
Re: Узо
Публикувано на:
14 Май 2015, 19:39
от rajev
Чакаме следващата стъпка..................
Re: Узо
Публикувано на:
14 Май 2015, 21:20
от cervesa
За да берем добро грозде,грижите за него започват още от ранна пролет. Особено през дъждовни години,каквито са последните това е важно.Аз например вече съм направил 3 пръскания на лозето и асмата......
Re: Узо
Публикувано на:
14 Май 2015, 21:22
от mirix
Пък аз ще карам малкия да ака на лозата, че има психологически проблем.