Ами ако ти е преварката на около 80% + първака и него ако сметнем + ракиите двата вида - излиза около 24л. спирт.
24/200 = 12% алкохол във виното
Екстра си извадил според мен.
Онова от преварката също става - разреди го и даже ще ти хареса повече. Няма да има аромат много, но ще е чисто откъм вредности.
Черничеви летви също стават.
Само провери преди разреждането дали помътнява - разреди малко и после цялото.
Въххх, сега забелязах крана на чучура !
Махай го !
Не знам защо ти е бил, обаче - ако го забравиш затворен и с това яко захващане на купола ... Ще загубиш буркана
меко казано.
Има и друго - ако се опиташ да го държиш притворен, ще започне да се пълни нагоре серпентината с ракия, тя ще влезе в лулата и ще запуши целия казан, което пак значи бум.
Ако искаш да го ъпгрейднеш на колона - махаш изолацията, пълниш вертикалната тръба от купола нагоре с домакинска тел за чинии (ама първо намираш такава дето не ръждясва че много ментета има) и тогава ще имаш т.н. фракционна колона работеща с пасивен рефлукс. Но за ракия е екстра.
Ще вади по-силна ракия с по-малък дебит, но доста по пречистена.