Място за обсъждане на всичко което е над 35% алкохол - ракия, уиски, водка, мастика, ликьори, бренди, коняк, грапа, шнапс, саке, и т.н.
от rajev » 14 Май 2015, 21:49
Аз мойте асми цъщо 3 пъти ги пръсках вече.И следващата стъпка към узо-то е ...................?
-
rajev
- Майстор на лакардията и пивоваренето
-
- Мнения: 409
- Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
- Местоположение: Пловдив
от cervesa » 14 Май 2015, 21:51
-
cervesa
- Майстор на лакардията и пивоваренето
-
- Мнения: 1115
- Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38
от rajev » 16 Май 2015, 11:19
И пречиствам асмите .............
и чакам........
-
rajev
- Майстор на лакардията и пивоваренето
-
- Мнения: 409
- Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
- Местоположение: Пловдив
от mirix » 16 Май 2015, 23:56
rajev въс си купи един микс за мастика, напий се аналаизирай, че върви до гърция да обелиш кора от мастиково дърво
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
-
mirix
- Майстор на лакардията и пивоваренето
-
- Мнения: 916
- Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
- Местоположение: Горна Оряховица
от rajev » 17 Май 2015, 08:17
Mirix,ще почакам Бай Темелко да ме "открехне "за домашното узо.И като направя ще си първия ,който ще черпя с едно узаки.
п.п. сега бягам ,че имам да бутилирам 45 литра вайцен
-
rajev
- Майстор на лакардията и пивоваренето
-
- Мнения: 409
- Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
- Местоположение: Пловдив
от pilota » 18 Май 2015, 21:05
Рецепта за узо е следната
В гроздова ракия и патоки се накисва смлян анасон количеството зависи от градуса на общия харман(в моя случай беше 30 л ракия на 50 градуса и 20л патоки на 30 гр. което прави 2100 грама анасон или грам анасон на алкохолен градус)
оставя се 4-5 дни да се накисне и след това в казана преди да се затвори капака в парче марля се завива 10г мастикс и се пуска в казана дестилира се до 40 градуса.Отлежава месец след това се разрежда до желания градус.Ако харесвате сладникав вкус разтворете 40г захар във вода и сипете в 1 л. от готовото узо
-
pilota
- Сам си вари, сам си пие
-
- Мнения: 1
- Регистриран на: 18 Май 2015, 20:49
от rajev » 19 Май 2015, 19:43
Колега pilota само ме светни какво е мастикс???
-
rajev
- Майстор на лакардията и пивоваренето
-
- Мнения: 409
- Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
- Местоположение: Пловдив
от pepes75 » 20 Май 2015, 00:36
Мастикс е така наречената в България" медицинска дъвка" или" сакъз", В Гърция му викат Мастиха и най-големия производител в света(за което не съм на 100,а на 99% сигурен) е остров Хиос,най-вероятно заради климатичните условия. У нас мисля,че може да се намери по аптеките.
-
pepes75
- Много приказва, малко вари
-
- Мнения: 61
- Регистриран на: 20 Яну 2015, 11:07
- Местоположение: София
от rajev » 20 Май 2015, 06:21
Благодаря момци.Ще пробвам и ще доложа резултатите.
-
rajev
- Майстор на лакардията и пивоваренето
-
- Мнения: 409
- Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
- Местоположение: Пловдив
Назад към Високоалкохолни напитки домашно производство
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта