Узо

Място за обсъждане на всичко което е над 35% алкохол - ракия, уиски, водка, мастика, ликьори, бренди, коняк, грапа, шнапс, саке, и т.н.

Re: Узо

Мнениеот rajev » 14 Май 2015, 21:49

Аз мойте асми цъщо 3 пъти ги пръсках вече.И следващата стъпка към узо-то е ...................?
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Узо

Мнениеот cervesa » 14 Май 2015, 21:51

..продължаваме да се грижим за гроздето...... :D :D :D
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Узо

Мнениеот rajev » 14 Май 2015, 21:55

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Мога да отгледам грозде ,мога и да чакам.Всичко ,което е необходимо...........
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Узо

Мнениеот rajev » 16 Май 2015, 11:19

И пречиствам асмите .............
и чакам........
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Узо

Мнениеот mirix » 16 Май 2015, 23:56

rajev въс си купи един микс за мастика, напий се аналаизирай, че върви до гърция да обелиш кора от мастиково дърво :D
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Re: Узо

Мнениеот rajev » 17 Май 2015, 08:17

Mirix,ще почакам Бай Темелко да ме "открехне "за домашното узо.И като направя ще си първия ,който ще черпя с едно узаки.

п.п. сега бягам ,че имам да бутилирам 45 литра вайцен
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Узо

Мнениеот pilota » 18 Май 2015, 21:05

Рецепта за узо е следната

В гроздова ракия и патоки се накисва смлян анасон количеството зависи от градуса на общия харман(в моя случай беше 30 л ракия на 50 градуса и 20л патоки на 30 гр. което прави 2100 грама анасон или грам анасон на алкохолен градус)
оставя се 4-5 дни да се накисне и след това в казана преди да се затвори капака в парче марля се завива 10г мастикс и се пуска в казана дестилира се до 40 градуса.Отлежава месец след това се разрежда до желания градус.Ако харесвате сладникав вкус разтворете 40г захар във вода и сипете в 1 л. от готовото узо
pilota
Сам си вари, сам си пие
Сам си вари, сам си пие
 
Мнения: 1
Регистриран на: 18 Май 2015, 20:49

Re: Узо

Мнениеот rajev » 19 Май 2015, 19:43

Колега pilota само ме светни какво е мастикс???
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Re: Узо

Мнениеот pepes75 » 20 Май 2015, 00:36

Мастикс е така наречената в България" медицинска дъвка" или" сакъз", В Гърция му викат Мастиха и най-големия производител в света(за което не съм на 100,а на 99% сигурен) е остров Хиос,най-вероятно заради климатичните условия. У нас мисля,че може да се намери по аптеките.
pepes75
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 61
Регистриран на: 20 Яну 2015, 11:07
Местоположение: София

Re: Узо

Мнениеот rajev » 20 Май 2015, 06:21

Благодаря момци.Ще пробвам и ще доложа резултатите.
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 409
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

ПредишнаСледваща

Назад към Високоалкохолни напитки домашно производство

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron