Нямаше отговори, за това действах както си знам. Естествено може да съм сбъркал някъде, но все пак давам инфото за да е полезно на други "мераклии".
От 1 варка - остатък 7,5кг трици -7,7 по Brix беше малкото останала течност.
От 2 варка - остатък 7,5кг - озахарен около 35-40 мин на 66 градуса, защото в бурята спря тока, а по-късно и водата - незнайна захарност.
Смес на всичко с 4 кг захар и 20 л вода. Обща захарност 15. Всичко това в тъмното
Ферментация на 20 градуса в бидонче с в.клапан и в бидон с капак нехерметизиран. Дрожди полски .
5дена ферментация с измерване на захарността с дигитален рефрактометър.
На 7 ден дестилация на 1 кег кофти бира + течноста от малцовите трици - около 55-60 л.
Резултат - 4,5 л - 46 градуса.
Няма да повторя