Страница 1 от 1

Съхранение на малца

МнениеПубликувано на: 23 Ное 2013, 23:19
от s_stavrev
Здравейте,
След два сравнително успешни ;) опита да правя домашна бира се включвам и във форума.
Въпросът ми е как да съхранявам правилно смления малц? Може ли да се каже някаква трайност?

Re: Съхранение на малца

МнениеПубликувано на: 24 Ное 2013, 13:11
от cervesa
Не е желателно малцът да се съхранява смлян.Настъпва бърза реакция с кислорода и голяма част от ензимите ,а най-вече и ароматите се губят.Ако това се налага-най-добре е да се вакуумира веднага след смилане,и да се използва не по-късно от един месец.Може да се съхранява и в плътно затворена полиетиленова торба с минимална възможност за контакт с въздуха,за не повече от седмица.
Ако пазаруваш от Виктор,срещу допълнително заплащане,вероятно би могъл да ти вакуумира част от смления малц :D .
Ще те очакваме на 30.11.в Халбите на ул.Черковна от 11:00 часа:),с мостри.
Наздраве!

Re: Съхранение на малца

МнениеПубликувано на: 26 Ное 2013, 09:41
от s_stavrev
Благодаря за поканата. За съжаление няма как да дойда тогава. Не съм от София. Но при някое пътуване все може да успея за някое събиране. Тъкмо да задобрея малко.