Дискусия относно видове, качество и характеристики на суровините и материалите за домашна бира - малц, хмел, дрожди и немалцови добавки.
Модератор: Martin
от Martin » 28 Авг 2019, 11:58
Bones написа:Малко наблюдения.
С пареното жито става такова желе маша, че промивах като накиснах торбата с малца директно във водата за промиване. И пак беше зор...
Също за тея белгийски дрожди. Не слагайте много захар за бутилковата, че последните две, три бири ми умиха очите. В мазето вече е 22 градуса.
За това при използването на немодифицирани зърна се минава през всички паузи.
carpe cervisiam
-
Martin
- Майстор на лакардията и пивоваренето
-
- Мнения: 1062
- Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
- Местоположение: Сливен
-
от Bones » 28 Авг 2019, 12:37
Минах всички паузи. С пшеничните ядки и сурово жито досега не съм имал проблем, но тук блъснах гредата. Затова предупреждавам, за да няма и други изненадани.
-
Bones
- Майстор на лакардията и пивоваренето
-
- Мнения: 126
- Регистриран на: 30 Авг 2015, 10:06
Назад към Материали и суровини
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта