Ами значи ще стане
Гласи я за първия конкурс за най-добра БГ домашна бира.
Имам предчувствието, че скоро ще се случи
Моята амбърка вече е в бутилките и се газира.
Разликата между пейл малц и пилс малц е минимална, но все пак съществува.
Българският малц е копие на Пилс-малца, тъй като в България (а и в по-голяма част от света) се вари промишлено предимно светъл Пилзнер с долна ферментация - лагер.
Пейл малца е за ейловете същото каквото е пилс-малца за лагерите.
За нашите неголеми пивоварни претенции нека приемем че са еднакви - по цвят, вкус и мирис.
Разбира се, след време ще предложа и истински пейл малц от Вайерман или друг производител, но засега нека потренираме с БГ малца.
Всъщност многообразието от видове малц е огромно, както и на хмела.
Опитвам се да предлагам основните видове , за да може на първо приближение да правим всички стилове бира.
Същото важи и за дрождите.
Между другото, първият ми амбър беше с малц мое производство, включително и карамеления.
Много се хареса, дори на хора работещи в Карлсберг