Малцов екстракт

Дискусия относно видове, качество и характеристики на суровините и материалите за домашна бира - малц, хмел, дрожди и немалцови добавки.

Модератор: Martin

Re: Малцов екстракт

Мнениеот upili » 02 Юли 2019, 17:43

М-дааа, явно наистина не чета. Не бях обърнал внимание на това. Мислех, че екстракта е с 800 EBC.
upili
Малко вари, малко споделя
Малко вари, малко споделя
 
Мнения: 7
Регистриран на: 26 Юни 2019, 20:38
Местоположение: гр. Белоградчик

Re: Малцов екстракт

Мнениеот Dejmos » 03 Юли 2019, 07:37

Ехааа. Това и аз не му обърнах внимание, а отворих линка да чета подробно другите параметри.
Май единственото приложение може да е добавяне на под 1% към светли бири за превръщането им в тъмни, както правят някои промишлени пивоварни (а дали не ползват точно нещо от рода?)...
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Предишна

Назад към Материали и суровини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron