Бурното варене се изисква за да може по бързо и добре да излети (изпари) DMS-а. Аз си помагам с разбъркване, като нямам бурно варене. Други способи за намаляването на DMS е по дълго варене - 80-100 мин, и избягването на пилс малц.

Модератор: Martin
Ico написа:Напазарувах един котлон 2.1KW и се оказа,че има някакви защити и не може да вдигне температура над 97 градуса нито на 15, нито на 10 литра вода и съответно не може да се получи силно варене, а само къкрене. Сега чакам да се събере някаква техническа комисия, за да решават дали да ми върнат парите. Мощността е разпределена на 12 степени от 0 до 2,1KW не е по градуси. Ще докладвам допълнително след развръзката, засега го броя за "наигравка".
Назад към Варене на бирената мъст с хмел
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта