Здравейте,
Как става охмеляването когато се използват малцови екстракти? По това което прочетох из форума можем да добавим хмела като сух екстракт, но тогава ще има само аромат, но не и горчивина.
Модератор: Martin
Срещнах в английски сайтове в пакетчета. Прилича на много фин бял прах. Предположих, че е някакъв вид лиофилизиран извлек затова написах екстракт.victoryvt написа:Малко бъркате понятията - хмелът е във вид на пелети или листа, не е във вид на екстракт. По принцип има хмелов екстракт, извлечен с алкохол идр. технологии, но рядко се ползва за домашно пивоварство.
Дълга тема.victoryvt написа:И все пак, защо не пробвате истинско пивоварене от зърно ?
Назад към Варене на бирената мъст с хмел
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта