Варене и озахаряване с индукционен котлон?

Модератор: Martin

Re: Варене и озахаряване с индукционен котлон?

Мнениеот Dave Lombardo » 11 Яну 2018, 15:23

dr_slavov написа:Има едно "обаче". Котлоните работят добре при съдове с дебели дъна. Колкото повече, толкова по-добре. Ако си с тънкостенните казани които продава Виктор имам, опасения дали ще можеш да вариш 50-60 литра.


Джезвето, в което топля вода и мляко за децата, е от някаква тъничка неръждавейка и няма проблем, топли си.
Най-елементарният тест, който може да се направи: ако на съдинката лепне магнит - става за индукция.
DRUNK BEFORE DISHONORED!
Аватар
Dave Lombardo
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 183
Регистриран на: 19 Фев 2016, 14:16
Местоположение: Варна

Re: Варене и озахаряване с индукционен котлон?

Мнениеот dr_slavov » 12 Яну 2018, 14:38

Dave Lombardo написа: ако на съдинката лепне магнит - става за индукция.
Това изобщо не съм го коментирал, защото мисля на всички е ясно, че съда трябва да бъде от феромагнитен материал.
Аз също използвам тънкостенни съдове и вършат работа в домашни условия. Но наблюденията ми са, че колкото по-дебело е дъното толкова по-ефективно работи котлона. Много по-бързо се нагрява и достига по-висока Т. Все пак въпроса е за варене 50-60л мъст.
Аватар
dr_slavov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 548
Регистриран на: 11 Май 2015, 17:31
Местоположение: Шумен

Предишна

Назад към Варене на бирената мъст с хмел

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron