Страница 1 от 2
Нужда от промиване
Публикувано на:
12 Май 2015, 23:21
от dr_slavov
Еми четох четох и на това не можах да намеря отговор.
Защо при озахаряването не сложим цялото количество вода и след това просто източваме?
Re: Нужда от промиване
Публикувано на:
13 Май 2015, 00:27
от dakobow
Ми, щото остава много захар в триците!Трябва да се промие, да извлечеш захарите максимално !
Re: Нужда от промиване
Публикувано на:
14 Май 2015, 09:53
от daniel.trifonov
...и с толкова много вода, pH на развора не може да се свали достатъчно за да протекат нормално процесите на озахаряване.
Re: Нужда от промиване
Публикувано на:
15 Май 2015, 15:12
от dr_slavov
Това означава ли, че ако искам да направя висок начален екстракт за Russian Imperial Stout например, е по-добре да изварявам повече отколкото да спестя промивката? Защото в промивката екстракта е по-нисък предполагам. Или бъркам?
Re: Нужда от промиване
Публикувано на:
15 Май 2015, 16:30
от bojo
Май е най-добре първото изтекло, което е с плътност от 17-18 Brix нагоре да се отдели за високоалкохолни бири, а следващите количества събрани след промивката да отиват за някоя шофьорска бира
Re: Нужда от промиване
Публикувано на:
15 Май 2015, 22:15
от dakobow
Ае няма преди и след промивката, задължително промиваш и след това,като искаш силна бира изваряш оклкото искаш, може даже докат стане на "мармалад":D
!!!
Re: Нужда от промиване
Публикувано на:
15 Май 2015, 23:28
от dr_slavov
Ами сега
Две абсолютно противоположни мнения. А аз съм поръчал продукти за една малка варка Russian Imperial Stout. Май ще работя по усет.
Re: Нужда от промиване
Публикувано на:
16 Май 2015, 09:54
от bojo
Моето предложение е с цел по-малък разход на енергия и време, не че другият вариант е грешен.
Re: Нужда от промиване
Публикувано на:
16 Май 2015, 10:14
от cervesa
др.Славов,вие колко варки имате досега,ако не е тайна?
Re: Нужда от промиване
Публикувано на:
16 Май 2015, 17:41
от dr_slavov
0