Днес открих, че по-малки дупки на лаутерн-туна не означава по-добро промиване. Означава по-лесно запушване. Два часа цедих 20 литра. Е, излезе много бистро, но ми се увидя чакането...
Два дни дупках дъното на една 20 литрова кофа с нагорещена 1,4мм тел, увита около човката на поялник. Слекото разширяване при разтапянето около отвора, пак нямат 2мм.
1500-1600 дупки и сега трябва да ги повторя с дрелката
С какъв диаметър да ги дупча?
И още един въпрос?
Допустимо ли е принудително изцеждане на мокрите малцови трици? Примерно с пресоване и/или центрофугиране. Тествах малка част от малца с една центрофуга за изцеждане на салата. Не знам виждали ли сте такава. Пластмасова купа с решетъчна част, която се върти на ръка с дръжка. Сложих две шепи малц в тензух и ги развъртях. Изкарах ги почти сухи, а отделената мъст премина успешно йодната проба. Лошото е, че е много мътна.