Озахаряване без загаряне

Дискусия за методи, съдове, проблеми при озахаряването на кашата.

Модератор: Martin

Re: Озахаряване без загаряне

Мнениеот BatVentsi » 17 Сеп 2021, 10:14

Откакто си направих 160 литровия казан с двойно дъно, нямам никъкви проблеми със загаряне. Циркулирам с помпа нон-стоп и бъркам от време на време да се уверя, че температурата е еднаква. В момента варя един вайцен, но утре ако не забравя, ще снимам да се види какво представлява. Въпреки, че знаете долу-горе за какво става на въпрос.

Редакция: Ето така си циркулирам с помпата през цялото озахаряване. Вкарвам изхода в горната дупка, точно си пасва да не излиза топлина, само капака не съм изолирал но зимата го загъвам с одеало или нещо такова.
Прикачени файлове
DSC_0430.JPG
DSC_0431.JPG
Последна промяна BatVentsi на 18 Сеп 2021, 16:07, променена общо 1 път
Аватар
BatVentsi
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 75
Регистриран на: 26 Фев 2016, 13:38
Местоположение: Русе

Re: Озахаряване без загаряне

Мнениеот mnankov » 17 Сеп 2021, 12:15

използвам за вдигане на температурата между отделните паузи обикновен бързовар, но го включвам през регулатор на мощност и работи максимум на 40% от мощността си. не съм наблюдавал никакво загаряне.
mnankov
Сам си вари, сам си пие
Сам си вари, сам си пие
 
Мнения: 2
Регистриран на: 23 Юни 2013, 14:33

Предишна

Назад към Озахаряване

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron