Колеги домовари, хрумна ми една идея, която се надявам да подкрепите и да се превърне в честа практика между нас. Мисля, че е добре да си организираме размяна на бири. Подчертавам, че тук става дума за размяна, извършвана чрез куриер или лично. Според мен това би имало слените предимства:
1. По отношение на пивоварите с по-малък опит, които тепърва се чудят какво да сварят и дали даден стил ще им хареса, това би била добра възможност да проверят това.
2. По отношение на по-опитните колеги, да сверят часовниците си, да пробват лично дадена рецепта и при желание да я сварят после.
3. Не на последно място обикновено домашния пивовар вари 1-2 бири и докато не ги изпие не вари повече (няма място за съхранение и др.), но разменяйки си бири, освен да опита, ще може и да запази по някоя бройка и да "разшири" така да се каже стиловото разнообразие което има вкъщи
4. Въпреки, че успяхме да съградим доста локални клубове и се правят регулярни срещи, същите не са достатъчно чести според мен и доста хубави бири не успяват да бъдат споделени и опитани от повече домашни пивовари.
Надявам се, че ще приемете добре моята идея и ще си спретнем хубав "Бирен Базар" В тази връзка предлагам когато се пише, че някой има бира за размяна да се пише какъв вид (и какви параметри има бирата), какво количество, в какви бутилки (330 мл., 500 мл. и др.), къде се намира дадената бира (София, Пловдив и т.н.), има ли възможност за лична доставка и до кои населени места. При липса на възможност за лична доставка, то е ясно ще се ползват спедиторски фирми. За да не направим темата прекалено голяма, предлагам тук да се публикуват само какво се предлага, а вече на лично съобщение или чрез други комуникатори (скайп, вайбър, фейсбук и т.н.) да се уточняват другите неща. Разбира се обратната връзка при дегустирането на бири на колеги според мен ако не задължителна, то поне е препоръчителна, защото оценка винаги е важна и градивна Ами това е, чакам Вашите мнения и предложения за размяна