В момента пия Mz! или Мурсалски Red Ale. Ще опитам да съм обективен:
1. Как изглежда: с една дума - ЗЛЕ. Доста е мътна и въпреки че я сипвах супер внимателно, дрождите стоят на парченца като нещо пресечено. Свикнал съм да пия мътни домашни бири и не е кой знае какъв проблем за мен, но ако ще давам 4 кинта за малка бира, очаквам нещо по-добро от най-непретенциозната домашна бира. Цвета е медено оранжев. Пяната не остана много дълго време, въпреки че все още я има около ръба на чашата.
2. Аромат: Абсолютно никакъв хмел. Усеща се карамел и аромат от препечен малц, но двата определено не се връзват. Има също нещо като лек аромат на грозде. Не ми харесва.
3. Вкус: Усеща се че плътността е добра, но това пречи в случая, а не помага на бирата. Усеща се малко от алкохола. Усеща се тежка сладост, а като преглътнеш веднага след това горчивина. Като че ли вкуса се доминира от карамела и един друг неприятен вкус от лоша домашна бира с много специални малцове, все едно всичко е извън контрол, не знам как да го обясня. Няма никакъв баланс, все едно не е изферментирала до края и е останала по-сладка от колкото трябва. Определено не е вкусна. Гадно тежка е и объркана. Не се усеща никаква мента или нещо подобно.
Бирата е пример за лоша домашна бира на начинаещ пивовар. Не знам как някой може да има претенции да взима пари за това нещо. Ако трябва да й дам оценка от 1 до 10, бих дал 2 и то само заради хубавия етикет.