Страница 1 от 1

Охлаждане на бирата във ферментатора преди бутилиране

МнениеПубликувано на: 28 Юли 2017, 11:46
от petiomalchev
Зимата беше лесно да охладя бирата след края на ферментацията /за по добро избистряне/, местех я в неотопляемо помещение и готово.
Лятото и в мазата е около 20С, подходящ хладилник нямам да вкарам бидона.
Че реших проблема със замразени бутилки във фризера наредени около бидона и завити с 4-5 пласта изолация за ламинат 3мм.
DSC_4452.JPG

DSC_4451.JPG

Re: Охлаждане на бирата във ферментатора преди бутилиране

МнениеПубликувано на: 28 Юли 2017, 12:25
от lhristov
И до колко пада темп. вътре така?

Аз след 3-4 тия ден бурна прехвърлям в 10 литрови. След 2-3-4 дни слагам по 2 от тях в хладилника (имам бирен) за денонощие и след това бутилирам. Т.е. наливам сирапа или неферм. бира в нова бутилка и преливам отново. Чак тогава бутилирам.

Re: Охлаждане на бирата във ферментатора преди бутилиране

МнениеПубликувано на: 28 Юли 2017, 19:30
от petiomalchev
Не съм я мерил но маркуча и тенджерата в която преливам правят отвъншната страна конденз.