ultrashock написа:Резултата е на лице - тествах и двата варианта. Тази със захар се газира значително по-бавно, пяната е по-едра и по бързо пада. Тази, газирана с пивна мъст стана на 3 тия ден от бутилирането (следях ПЕТ бутилките) и пяната е много по фина и се задържа по стените на чашата.
Установих, че мъстта която съм отделил е от първата на около 18-20Р, вместо 12Р, което доведе до доста по-газирана бира, но и така ми харесва.
Извода: мисля от сега нататък винаги да ползвам мъст за газиране, вместо захар. Някак си идеята да добавям захар към нещо домашно направено, хич не ми харесва, а пък и резултата с мъст е по-добър.
Че е станало "хаУс" около теб е ясно. Купон викаш...?
Аз държа да ревизираш това си мнение, защото е много подвеждащо и невярно. Направи си пробите коректно. Газирай с еднакво количество захари, изчакай достатъчно и тогава докладвай.
Моят опит и практика казва друго. Но ще го спестя. Засега!