здравейте колеги
Виктор е безкрайно прав за крановете - flow контрола спасява на пръв поглед безнадежни ситуации - като вайс примерно.
Обаче на мен ми се е случвало нещо подобно, което не е свързано с крана - бирата се разгазира още по линията. Ако тя е къса, това може да е причинено от крана, обаче във вашия случай би трябвало да не е.
Аз, псувайки два дни на Белмекен установих няколко възможни проблема
-прегазирана бира - ако сте я сложили на 2 бара на 12* и после сте я охладили тя със сигурност се е прегазирала. Решение - джур джур пак под налягане но по-малко.
-проблем с въздух в линията. Решение - напълнете линията с вода - цялата асемблирана - конектор, маркуч, кран. Така няма да дадете възможност на бирата да се разгазира в тръбата. Водата е несвиваема течност и бирата няма да загуби налягане, докато въздуха е и така бирата се разгазира в тъбата. Веднъж появили се балончета, те действат като ядра за последващо разгазиране. Поне при мен помага това.
-топъл маркуч.Решение - изолирайте маркучите - с микропореста гума е най добре. Така СО2 си стои в течността, до момента в който не излезе от крана.
Ако излиза от крана на сладолед виж т. 1
Това е поне което аз се сещам че може да е проблем. При мен в различни случаи поне едно от трите е сработило. Веднъж беше комбинация от 2 и 3.
Само без паника
Винаги можете да я замразите и да си направите жълт ядлив сняг