Страница 1 от 1
Маш калкулатор питане
Публикувано на:
04 Май 2018, 09:11
от petiomalchev
Става дума за
този калкулаторИма два бутона от които можем да изберем метода за добавяне на вода:
Mash Water/Grain Ratio
Strike Water Volume
Кой какво означава?
Re: Маш калкулатор питане
Публикувано на:
04 Май 2018, 09:14
от Martin
Mash Water/Grain Ratio - съотношение вода/малц. Примерно избираш 3/1 (3л вода на всеки кг малц)
Strike Water Volume - Направо количеството вода. Примерно имаш 4кг малц, направо пишеш 12л вода.
Различни опции просто.
Re: Маш калкулатор питане
Публикувано на:
04 Май 2018, 10:40
от ultrashock
Много полезен калкулатор и най-важното - работи коректно.
Аз лично понеже винаги озахарявам на 65-66 градуса, осъзнах че независимо от количеството малц, водата трябва да я подгрея до 71-72 градуса, изсипвам я в MLT-та и след разбъркване заковава на 65-66 грасуа. Това при съотношение 1/3, околна температура около 20-22 градуса и температура на зърното - 18 градуса.
Re: Маш калкулатор питане
Публикувано на:
04 Май 2018, 15:13
от petiomalchev
Благодаря Мартине, сменях ги и двата бутона но не забелязах тази разлика, пък и превода неможах да го разбера.