Страница 1 от 1

Пастрьоризация на домашна бира

МнениеПубликувано на: 16 Май 2017, 13:23
от Pando27
Здравейте,колеги!

Зная ,че не е прието да се пастрьоризира домашна бира ,тъй като се смята ,че това влошава вкусовите й качества ,но се интересувам някой от вас дали е правил опити в тази насока.

Четох за два възможни варианта :
1. бутилкова пастроризация и
2. пастрьоризация преди бутилиране .

Някои "специалисти" застъпват ,че е нужно да се направи пастроризация на пивото ,за да се унищожат всички опасни за здравето на хората микроорганизми в него ,но разбирачите го оспорват като изтъкват ,че това не е нужно и води само до съсипване на продукта...

Re: Пастрьоризация на домашна бира

МнениеПубликувано на: 16 Май 2017, 21:33
от petiomalchev
Ако се пастьоризира преди да се бутилира трябва да се газира с въглероден двуокис, защото няма да има живи дрожди за газировката.

Re: Пастрьоризация на домашна бира

МнениеПубликувано на: 17 Май 2017, 01:58
от Pando27
petiomalchev написа:Ако се пастьоризира преди да се бутилира трябва да се газира с въглероден двуокис, защото няма да има живи дрожди за газировката.

Благодаря за изразеното мнение!

Само не разбрах някой от вас правил ли е пастрьоризация на домашна бира и има ли някакво мнение за това?

Като чета по форумите с нея се увеличава трайността ,но може би се разваля вкуса...

Re: Пастрьоризация на домашна бира

МнениеПубликувано на: 17 Май 2017, 12:33
от Dave Lombardo
Пастьоризация...
Наречена на името на Луи Пастьор - откривател на процеса.
Ако си го чувал...
И не вярвам някой в този форум да издевателства по подобен начин върху труда си