от lhristov » 28 Апр 2017, 16:19
Предполагам, питаш как се пълнят с вино? За бира и аз предполагам, че няма да издържат.
Новите "бег ин бокс" се продават с демонтирана канелка. Дупката е около 30-35 мм. Спокойно се налива през нея. Малко сложно е, защото с едната ръка държиш плика поизправен, с другата наливаш, и когато е пълен ти трябва трета ръка, за да бучнеш канелката и да затапиш. Хитрия номер е, да дозираш предварително виното в 3 ли, 5 ли, 10 ли, или 20 литрови съдове (но толкова много е прекалено опасно и не препоръчвам) и да налееш точното количество и затапваш. Самата канелка има 3 пръстена, които като влязат, уплътняват екстра.
А пък и аз да попитам: Кои мини кегове - от 5 литровите стават за многократно пълнене? И как точно става? Снощи гледах в Кауфланд "Хайникен" на промоция, но от горе има малка дупка, около 3мм, затапена с гума. Там се монтира изпразващия механизъм, но през това после няма как да се вкара друга бири. Или греша?
Едит: Мартин ме е изпреварил.
Е, чак пък в азотна среда... Просто си сулфитирал виното преди това.
"Лоша бира няма, има само сгрешен стил."
Мартин -много уважаван от мен стиладжия!