Страница 1 от 1

Един уред за озахаряване и дали той върши работа...

МнениеПубликувано на: 22 Мар 2017, 02:31
от BatVentsi
Абе днес се сетих за този уред който продавахме на работа и като че ли може да свърши страхотна работа за озахаряането (че може и за варене). По принцип се ползва в сладкарската промишленост за кремове, мармалади и тн.. Не му знам българското наименование - работех в Гърция 13 години и го знам само на гръцки. Буквално преведено си е 'чайник'.
vrastiras.png


Този тук е от по-новите, но се намират доста втора ръка, особенно ако се купят директно от собственик. Двойно дъно с масло между слоевете, тип бен-мари. Казана се маха или накланя с лост за източване, или през канелката. Мотор с бъркалка, и мисля, че повечето модели са и с вграден термометър но това не е толкова важно. Грее се с газ отдолу. Имат и капак. Чудя се като ходя налято пак на гости, дали да не си потърся едно такова от стария шеф... Някой запознат ли е с тоя тип машинки?

Re: Един уред за озахаряване и дали той върши работа...

МнениеПубликувано на: 22 Мар 2017, 18:25
от Yaskata
Не виждам защо не би станало - има си всичко и изглежда доста солидно. Цената обаче ме притеснява - тва си е бая неръждавейка

Re: Един уред за озахаряване и дали той върши работа...

МнениеПубликувано на: 22 Мар 2017, 19:28
от BatVentsi
Аз затова споменах, че това на картинката е нов модел. Старичките са от винкели, шапката на мотора от ламарина, но всичко което се опира до хранителен продукт, си е неръждавейка. Мотора обикновено е трифазен, но това ще се преправи.

Относно цената.. ние изкупувахме техника от затварящи ресторанти, фурни, и др. подобни. Абе намирали сме някои за по 50-60 евро. Верно, мизерни, искат цялостно пребоядисване, но мисля, че е добра цена. А това чисто ново отива към 1000 евро. Ако намеря нещо бих прежалил 200-300 лева, особено ако е от по-големите, 80-литровите. Живот и здраве до налято.