Страница 1 от 1
Къде е грешката?
Публикувано на:
13 Окт 2016, 19:58
от SDS
Здравейте колеги!
направих 5 кега от един и същ ферментатор и има разлика във вкуса на различните кегове. Въпроса ми е къде бъркам?
един кег да е гаден а друг да е супер. Къде бъркам?
Re: Къде е грешката?
Публикувано на:
13 Окт 2016, 20:08
от st_jivko
Стояне,кога ще я опитаме-и гадната, и хубавата?
Тъкмо и аз съм посъбрал някорко експеремента.
Re: Къде е грешката?
Публикувано на:
13 Окт 2016, 21:56
от Yaskata
Мда, трябва да я пробвам
и по вкуса ще познаем къде е проблема
Re: Къде е грешката?
Публикувано на:
14 Окт 2016, 01:05
от bojo
Теорията с различната плътност на различна височина във ферментатора и мен ме гложди, мъ той па бидоня колко да е висок, че да се усети разлика в матряла.
От един оборот на фабрикатЪ наливам по три канти - разлика не виждам
Re: Къде е грешката?
Публикувано на:
14 Окт 2016, 11:53
от victoryvt
Проблема е в различната степен на разваляне в кеговете.
И аз имам в момента един напълно кисел за изхвърляне и един напълно годен.
Разликата е че разваления изкара повече от месец на 20гр. темп. , а годния - същото време на студено 4.5гр. и сега е бистър и вкусен.
Re: Къде е грешката?
Публикувано на:
14 Окт 2016, 14:36
от Martin
Ами останал е кислород вътре, Викторе, плюс бацилчета. Стаута ми отлежа в кег 5 месеца на над 22 градуса, и нямаше оплаквания на 8ми в София. Даже свърши много бързо.
Re: Къде е грешката?
Публикувано на:
14 Окт 2016, 19:23
от SDS
В момента имам 4 вида бира може да се съберем да, Мартин да обяви дата за сбитка и сме готов.