Страница 1 от 1

Варене на бира в кухнята

МнениеПубликувано на: 13 Апр 2016, 17:43
от Foreigner
Здравейте,
качвам няколко клипчета от процеса на варене на бира в кухнята. Правени са на прима виста от дъщеря ми за проект в университета, не проследяват всички процеси, но може да са полезни за начинаещи или колебаещи се дали да започват колеги - да видят, че дяволът не е толкова черен. 8-)


Click here to learn how to add YouTube Videos to your phpBB forum

Click here to learn how to add YouTube Videos to your phpBB forum

Click here to learn how to add YouTube Videos to your phpBB forum

Click here to learn how to add YouTube Videos to your phpBB forum

Re: Варене на бира в кухнята

МнениеПубликувано на: 13 Апр 2016, 21:03
от st_jivko
Нямаш стигане ,Лъчо.Много спретнато и качествено/опитвал съм крайния продукт/.

Re: Варене на бира в кухнята

МнениеПубликувано на: 13 Апр 2016, 21:51
от karakondjul
Гледам вариш на пода. Аз го правя под мощен аспиратор и не мога да си помисля и за миг без него. Не ти ли се овлажнява цялата стая след това варене?

Re: Варене на бира в кухнята

МнениеПубликувано на: 13 Апр 2016, 22:34
от 5th-hokage
Браво Лъчо - хубави клипчета и могат да бъдат полезни за начинаещите - добре че не кривна в екстрактното варене както беше започнал :)

Re: Варене на бира в кухнята

МнениеПубликувано на: 14 Апр 2016, 13:05
от Foreigner
@karakondjul, кухнята ми е голяма и с много прозорци, така че се оправям само с проветряване. Е, от време на време се включвам в чистенето на помещението, защото кухнята си е вражеска и опасна територия :D

Re: Варене на бира в кухнята

МнениеПубликувано на: 16 Апр 2016, 23:40
от mirix
Браво, много добре е станало видеото. И си говориш спокойно все едно слушам радио хоризонт. Много подходящ тембър за такова видео обяснение. Имам 3 забележки е силно казано.
1. Защо добавяш захар и вода в пивната мъст за министартер. 200-300 гр. са достатъчни и според мен до 2 часа нямаш кахър, освен ако не тръгне много бурна ферментация.
2. Този тензух е малко стегнат за сухото охмеляване. Хмела набъбва прилично и изпълва пакетчето и няма достатъчно площ, а може и сакътлък да стане да напъне че да се разпилее.
3. Малко празен ми се вижда ферментатора ти, ама може и да е опическа заблуда.
И да не вземеш да се разсърдиш и да кажеш че съм хейтър, просто аз тъй ги виждам нещата.