Страница 1 от 1

Термометър

МнениеПубликувано на: 01 Мар 2016, 15:05
от karakondjul
Термометъра, който ползвам в момента е подобен на този

Изображение

обаче малко неудобно идва защото го закачам за абсорбатора като меря температурата или ако искам да затворя капака и да измервам. Та в тази връзка какъв метален проводник на топлина мога да ползвам така, че да го "удължа". И въобще има ли смисъл от това упражнение при положение, че самия уред вероятно не е проектиран за подобна модификация?

Re: Термометър

МнениеПубликувано на: 01 Мар 2016, 15:34
от st_jivko
Вземи си един електронен от магазина за 7лв. и си го слагай където ти е удобно.

Re: Термометър

МнениеПубликувано на: 01 Мар 2016, 15:43
от Martin
Въобще не е точен, Живко. Тоя от 7лв. До 40 градуса е добре, после почва да дава все по големи и по големи отклонения. На реална 65градуса показа 57. На 72 градуса показва 60

Re: Термометър

МнениеПубликувано на: 01 Мар 2016, 15:56
от st_jivko
Моят показва 61 при реални 62.Както и 76 при реални 78.
Но ми е удобен и го използвам с мерак.

Re: Термометър

МнениеПубликувано на: 01 Мар 2016, 17:30
от 5th-hokage
Аз имам 3-р термометъра като този от магазин - първият ми се повреди и показваше както мартин описа от тогава когато се съмнявам проверявам с друг и със стъклен до 110 градуса. За сега е точен (половин градус отклонение) но го имам в предвид :)

Re: Термометър

МнениеПубликувано на: 23 Апр 2016, 17:32
от nik0st
И мен доста ме занимава този проблем, ама защото имам много и разнообразни термометри, спиртни, електронни, термоконтролер Данфос и живачен еталонен, тестван ежегодно със сертификати (допреди да стане мой). Като майшвам, особено по-рано, като правех многостъпално озахаряване, ги нареждах по 3-4 и само ме объркваха. В различни температурни зони дават различни отклонения, а най-сериозно бягаше Данфосът. Набелязах си едни спиртни индустриални, че са най-близо до еталонния при едностъпален майш 65-68 гр. и забравих за многостъпалните упражнения.